Jukola

 2018-06-09 | Tävling | marcus carlsson

Nästa helg beger sig stora delar av orienteringsvärlden till Lahtis i Finland för att springa Jukola, världens största stafett. I herrkaveln är nära 1900 lag är anmälda, och för första gången på många år har IF Hagen ett lag i stafetten.

Lahtis som idrottsstad är nog för de flesta känd för sina längdskidtävlingar och många minns nog de världsmästerskap som arrangerades här förra vintern. Detta mästerskap var dock inte att se som någon större framgång ur svenska ögon, speciellt inte på herrsidan. Mästerskapets enda svenska herrmedalj kom under stafetten där Sverige såg totalt uträknade ut fram till den tredje sträckan. Skövdebördige Marcus Hellner stod då för ett bragdlopp och förde laget från sjunde till tredje plats, han stod dessutom för den snabbaste tiden på sträckan. Att Hagen får stå på podiet på söndag morgon känns tämligen osannolikt men detta kanske kan tala för att vi från Skövde trivs med stafetter i Lahtis.

Med anledning av studenten är många av dem som brukar ta plats i ett förstalag upptagna. Vi mönstrar ändå ett starkt och taggat lag som ser ut som följande:

1. 11,0 km skymning/natt Marcus Carlsson ¨
2. 11,9 km natt Filip Karlsson
3. 12,8 km natt/gryning Daniel Bogren
4. 8,7 km gryning/dag Mats Karlsson
5. 8,7 km dag Emma Kindbom
6. 10,8 km dag Anders Kindbom
7. 15,3 km dag Axel Olsson

« Tillbaka